Putovné kino každé leto prináša Bažant kinematofraf

Bažant kinematograf je putovné„open-air kino“.  Organizátori sľubujú svetové filmové zážitky pod holým nebom. Festival existuje od roku 2003 a predstavenia navštívi  každoročne  okolo 50 000 divákov.

Počas letných prázdnin sa dva putovné kinematografy zastavia na viac ako tridsiatich  miestach, zastávky trvajú štyri až päť dní, večerná projekcia je zložená z jedného krátkeho a jedného celovečerného českého alebo slovenského filmu.

Projekciu filmov zabezpečujú dva štýlové retro-autobusy typu Škoda RTO, ktoré sú prispôsobené na profesionálnu kinoprojekciu. Z autobusu sa premieta na mobilné kino plátno, ktoré sa rozkladá približne dvadsať metrov pred autobusom. Diváci sedia vonku medzi autobusom a plátnom. Jedno premietanie môže vidieť až do 1 300 divákov.

Od roku 2011 premieta aj Letné kino Bažant Kinematograf na Magio pláži v Bratislave. Ponúka výber z domácich aj zahraničnej filmovej produkcie. Premieta sa počas piatich letných týždňov päťkrát do týždňa. Pripravené sú filmy z aktuálnej produkcie a aj rôzne tematické cykly. Projekcie sa uskutočňujú z premietacieho auta IVECO Daily, prerobeného na profesionálnu kino a videoprojekciu, na veľkorozmerné „nafukovacie“ premietacie plátno. Letný Kinematograf pripravuje spoločnosť PubRes s.r.o. v koprodukcii so spoločnosťou KINEMATOGRAF, s. r. o. a v spolupráci so spoločnosťou Heineken Slovensko, a.s. pod názvom Bažant Kinematograf.

Posted in: Uncategorized